ĆUŠPAJZ OD ŠAMPINJONA

Pikantno i zahvalno jelo.

Sastojci:

800 g šampinjona

1 konzerva pelat paradajza

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

2 čen belog luka

1 paprika

4 krompira

so, biber, kašika šećera i o+suvi začini po želji i ukusu

Pogledaj i ove vesti...
1 od 28

Priprema:

Očistitie luk i sitno ga iseckajte. Iseckajte papriku i šargarepu. Sve stavite u šerpu sa uljem i malo vode da se prodinsta 5 minuta. Dodajte šolju vode i ostavite da provri. Dodajte  pelat i ostavite da opet krčka oko 10 minuta. Dodajte začine.

Šampinjone operite, pa isecite na krupne komade. Krompir očistite i iseckajte na kockice. Šampinjone i krompir stavite zajedno u smesu koja se kuva. Ostavite sve da vri 10 minuta, pa sklonite sa vatre.

Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Smesu istresite u vatrostalnu činiju, i stavite da se zapeče 20 do 30 minuta.

Poslužite toplo.

Salata sa maslačkom i slaninom

Mleveno meso u jogurt sosu sa povrćem

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.