Egzotični čatni od šargarepe

Čatni je jelo indijske kuhinje. Može da se pravi od voća ili povrća. Jede se na početku jela, pre obroka, kako bi podstakao varenje. Može da se čuva u teglicama kao zimnica.

Sastojci:

  • 500 g šargarepe
  • 1 glavica luka
  • 1 ljuta papričica
  • 2.5 cm đumbira
  • 250 g smeđeg šećera
  • 350 ml jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica korijandera
  • 1 kašičica kurkume
  • so, biber
Pogledaj i ove vesti...
1 od 6

Priprema:

Stavite u tiganj na kolutiće iseckanu šargarepu, narezan luk, papriku, ljutu papričicu i narendani đumbir. Dodajte šećer i sirće i dinstajte oko 5 minuta.

Dodajte začine i posolite i pobiberite. Pustite da uvri, smanjite vatru i kuvajte sat vremena. Kad se smesa malo zgusne, pustite da se malo ohladii ulijte u sterilizovane tegle.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.