Kako se priprema čorba sa celim jajima?

Neobična, i veoma ukusna. Izazov za mlade domaćice:

Sastojci:

  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike brašna
  • 1 juneća kocka za supu
  • seckan peršunov list
  • 4 jajeta
  • 3 kašike kisele pavlake
  • sok od 1/2 limuna
  • biber

Priprema:

Na ulju ispržite brašno da blago porumeni, pa nalijte litrom vode u kojoj ste otopili kocku za supu.

Neka vri desetak minuta.

U čorbi izlupajte jedno po jedno jaje i pustite da vri dok se jaja lepo ne skuvaju.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 260

Rešetkastom kašikom izvadite jaja u činiju.

Čorbu sklonite sa ringle, pa začinite pavlakom i sokom od limuna.

Pospite seckanim peršunom i biberom i sipajte u činiju preko jaja.

Prijatno!

Brza večera – prolećna salata sa rotkvicama

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.