RECEPT DANA: Boranija s junetinom

Sastojci:

  • 1 kg boranije
  • 400 g junetine od buta
  • 1 glavica crnog luka
  • sveži listovi celera
  • vegeta, ulje, so, biber
  • 200 ml soka od paradajza
  • 1 lašičica slatke začinske paprike
  • 2 kašičice gustina

Priprema:

Pogledaj i ove vesti...
1 od 5

Iseckan luk proprđite na malo ulja, pa dodajte junetinu isečenu na kocke. začinite suvim biljnim začinom, solju i biberom, propržite , te dinstajte 20-ak minuta, postepeno dolivajući vodu. Kad meso omekša, dodajte očišćenu boraniju, celerov list, začinsku papriku i sok od paradajza. Naspite toliko vodeda sve ogrezne, poklopite, pa smanjite temperaturu i krčkajte jedan sat. Kad se meso raskuva, u malo vode razmutite gustin, sipajte u boraniju i promešajte.

RECEPT DANA: Boranija sa piletinom iz rerne

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.