Meksička čorba s čipsom i povrćem

Sastojci:

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 3 paradajza
  • 2 crvene ljute paprike
  • 3 mlada luka
  • 50 g začinjenog čipsa
  • 140 g integralnog pirinča
  • 1 pileća kocka za supu
  • 1 limun
  • ulje
  • so, biber

Priprema:

U zagrejanom ulju  pržimo parčiće mladog luka. Dodamo očišćenu i na parčad isečenu papriku i pračad mesa. U posebnom sudu skuvamo supu, pa dodamo u šerpu sa povrćem. Dodamo pirinač, sok od pola paradajza i tanke krugove polovine limuna. Kuvamo 15 minuta. Serviramo čorvu i na 4 kraja nanesemo začinjeni čips. Dekorišemo peršunom.

Čorba od šargarepe i suvih šljiva

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.