Tart od paradajza i bosiljka

https://budoar.infobrif.rs/kuca-budzet-trikovi/2019/04/27/genijalan-trik-da-vam-hleb-ostane-svez-2/

Sastojci:

  • 2 velika cela paradajza
  • veza bosiljka
  • 1/2 šolje ulja
  • pakovanje lisnatog testa
  • so, biber

Za sos:

Struk praziluka, 2 kašike vlašca

2/3 pavlake

sok od 1/2 limuna

Priprema:

Presecite paradajz i očistite od semena, pa isecite na kolutove i položite na papirni ubrus.

Od bosiljka i ulja napravite pire. Zagrejte rernu na najviše. Rastanjite testo na dasci posutoj brašnom do debljinetupe strane noža i stavite ga na papir za pečenje. Poređajte paradajz i odozgo premažite uljem sa bosiljkom. Posolite i pobiberite i pecite 15 minuta.

Ako tart služite hladan, sos je obavezan i to takođe rashlađen. Za pripremanje sosa, sitno iseckajte praziluk i vlašac i pomešajte sa pavlakom. Dodajte sok od limuna, so i biber.

„Piroške“ od PIRE KROMPIRA

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.