Recept dana: kremenadle s lukom

Meso pripremljeno sa lukom i vinom - danas na vašoj trpezi!

Sastojci:

  • 1 kg tankih svinjskih kremenadli
  • 1/2 kg crvenog luka
  • 1/2 kg crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • začin, so biber, ulje
  • 3 dl belog vina

Priprema:

Beli luk očistite i sitno iseckajte, pa dodajte so, začin i biber i time namažite svaku kremenadlu.
U nauljenu posudu za pečenje poređajte kremenadle.
Luk nasecite na rebarca i stavite preko mesa.
Pogledaj i ove vesti...
1 od 267
Posolite, pobiberite i nalijte vinom.
Posudu pokrite aluminijumskom folijom, stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite sat vremena.
Skinite foliju i pustite neka se lagano zapeče još petnaestak minuta.

Prijatno!

Prolećni ručak: Punjene tikvice

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.