Kako se pravilno kuvaju špagete?

Na pomen italijanske kuhinje većina ljudi odmah pomisli na paste. Ako ste ljubitelj jela od testenina prelivenih najrazličitijim sosevima, evo malih trikova koji će vam pomoći da špagete koje iznesete na sto budu kao da su spremljene u italijanskom restoranu.

  1. Za 100 grama špageta treba vam litar vode, 10 grama soli i malo ulja. Špagete dodajte tek kada voda u loncu provri.
  2. Lonac za vreme kuvanja nemojte poklapati, a špagete mešajte isključivo viljuškom.
  3. Strogo poštujete propisano vreme kuvanja špageta, a pre nego što ih procedite, obavezno ih probajte. Nekada je potrebno da se dokuvaju.
  4. Sačuvajte vodu od kuvanja, jer će sos biti ukusniji ako ga pripremite s njom.
Pogledaj i ove vesti...
1 od 17

Omiljeno jelo Audrey Hepburn: Špagete u paradajz sosu

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.