Omiljena turska poslastica: Kadaif

Potrebno je:

  • 500 g mekog brašna
  • 250 g oštrog brašna
  • 3 jajeta
  • 300 g mlevenih oraha ili badema
  • 500 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 1 limun
  • 1 štapić vanile
  • So

Priprema:

Pogledaj i ove vesti...

Poslastica dana: Žito torta

Rolat s orasima

1 od 19

Brašno pomešajte sa žumancima i malo soli. Umesite testo i, kada se malo odmori, razvucite tanke kore. Prosušene kore savijte i isecite na tanke rezance. Kratko ih obarite u posoljenoj vodi. Obareni kadaif raširite po pamučnom stoljnjaku da se ocedi. Od oraha, malo šećera i polovine maslaca napravite nadev za kadaif. U podmašćenu tepsiju slažite red kadaifa, red nadeva, i tako dok ne utrošite materijal. Završite kadaifom i premažite ga maslacem. Stavite da se peče, a za to vreme napravite šerbet, ni redak ni gust, zalijte pečeni kadaif i vratite u rernu da se zapeče. Služite ga sutradan.

Poslastica dana: BAKLAVA BEZ KORA

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.