Umete li da pravite TUFAHIJE?

Potrebno je:

  • 10 nakiselih jabuka srednje veličine
  • 3 limuna
  • 600 g šećera
  • Voda za fil
  • 150 g mlevenih oraha
  • Šoljica mleka
  • 100 g maslaca
  • Vanilin šećer ili šipka vanile
  • Šlag

Priprema:

Pogledaj i ove vesti...

Poslastica dana: Žito torta

Rolat s orasima

1 od 19

Oljuštite jabuke, pa im izdubite sredinu, otprilike tri centimetra u promeru. Stavljajte ih u sud s vodom u koju ste nacedili limun (ili ste rastopili dve kesice limuntusa) i ostavite da odstoje pola sata. Stavite litar vode i 600 g šećera da provri, pa u njoj skuvajte jabuke. Veoma je bitno da se ne raskuvaju. Gotove jabuke vadite rešetkastom kašikom. Za fil prokuvajte mleko s vanilom, time poparite orahe, pa dodajte maslac umućen s malo šećera. Nafilujte jabuke, prelijte ih sirupom u kom su se kuvale i do služenja ih držite bar dve trećine uronjene u sirup. Pre služenja ih ukrasite šlagom i višnjom ili čokoladom.

Najpoznatija bosanska poslastica: URMAŠICE

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.