Musaka sa PILETINOM I PIRINČEM

Ukusno i interesantno. Odlična večera!

Sastojci:

1 pileće belo meso

1 glavica crnog luka

2 šolje pirinča

2 – 3 šolje mešanog povrća

2 cela jajeta

Pogledaj i ove vesti...
1 od 78

200 ml jogurta

malo prezli

100 ml ulja

so, biber, začini po želji

Priprema:

Iseckati crni luk pa ga sa malo ulja i malo vode prodinstati da omekša. Dodati povrće, posoliti i naliti malo vode pa ostaviti da se sve polako krčka.

Polako kuvati sa malo vode nekih 20 minuta i sačekati da skoro sva voda ispari.

U drugu šerpu staviti pirinač pa naliti vode i ostaviti da kuva 15 minuta. Skloniti sa vatre i poklopiti, pa ostaviti još 15 minuta da odstoji.

Zatim pirinač procediti i oprati.

Meso iseći u šnicle, pa tučkom za meso malo istanjiti i posoliti.

Na vrelom ulju propržiti sa obe strane.

Procedjen i opran pirinač pomešati sa povrćem, malo posoliti i pobiberiti pa sve istresti u podmazanu vatrostalnu tepsiju i poravnati.

Preko poslagati meso.

Umutiti jaja sa suvim začinom pa dodati jogurt i sve izmutiti.

Preliti preko mesa pa posluti mrvicama.

Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni pola sata.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.