Torta od čokolade i kafe

Potrebno je:

Za koru:

  • 10 belanaca
  • 300 g šećera
  • 300 g mlevenih oraha
  • 2 kašike oštrog brašna
Pogledaj i ove vesti...
1 od 38

Za fil:

  • 10 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 3 rebra čokolade
  • 250 g maslaca
  • 3 kašičice jake crne kafe

Priprema:

Belanca i šećer umutite u čvrst sneg, a zatim postupno dodajte orahe i brašno. Od dobijene smese ispecite 4-5 tankih listova u obliku pravougaonika, na 180 stepeni oko 20 minuta i ostavite ih da se ohlade. Žumanca izmešajte sa šećerom, dodajte čokoladu, stavite na paru i kuvajte mešajući dok smesa ne počne da se zgušnjava. Skinite je sa šporeta, dodajte kafu i stavite da se hladi. Penasto umućen maslac dodajte ohlađenom filu. Ispečene listove premažite filom, složite jedan na drugi, pa tortu celu premažite filom i pospite orasima ili premažite glazurom od čokolade.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.