Viršle u OMOTU

Viršle u korama može biti sjajan "finger food" za proslave i rođendane.

 

 

Pogledaj i ove vesti...

Namaz od lešnika i rogača

GURMANSKE POGAČICE

1 od 56

Sastojci:

500 g  kora

10 viršli

5 jaja

1 kiselo mleko

100 ml ulja

50 ml vode

so

Priprema:

Viršle obariti i ocediti i oljuštiti.

Uključiti rernu na 220 stepeni.

Umutiti jaja sa kiselim mlekom , vodom, solju i uljem. Dobro umutiti da se sve sjedini.

Uzeti jednu koru, tanko premazati nadevom, pa staviti drugu koru koju takodje premažete tanko nadevom.

Na užu stranu kore stavimo dve viršle sa po 1 cm razmaka.

Uviti čvrsto i preseći nožem tu gde je razmak izmedju viršli.

Tako uraditi sa preostalim viršlama i korama.

Poslagati sve u podmazan pleh izbušiti nožem i premazati ostatkom nadeva.

Staviti viršle u korama da se peku sve dok ne dobiju jako žutu do svetlo braon boju.

Dužina pečenja zavisi od vaše rerne.

Prijatno!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.