MUSAKA na meksički način

Još jedna varijacija na temu musake.

Sastojci:

700 g mlevenog mesa

2 glavice crnog luka

4 čena belog luka

150 ml ulja

1 konzerva kukuruza šećerca, i jedna  konzerva crvenog pasulja

200 g bilo kačkavalja

2 pune šoljice pirinča

so, biber, peršunov list, crvena suva paprika i začini po želji

Priprema:

Iseckati crni i beli luk, zagrejati ulje pa spustiti luk, dodati malo vode i prodinstati dok voda ne ispari pa dodati meso i opet naliti šoljicu vode.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 77

Dinstati dok voda ne ispari pa ponoviti dodavanje vode još jednom.

Dodati pola kašike suvog začina, malo bibera, peršunovog lista, sve zajedno prodinstati i skloniti sa vatre.

Dok dinstate meso u drugu posudu sipati pirinač i duplo više vode pa staviti da se kuva na srednjoj vatri 20 minuta.

Skloniti sa vatre pa poklopiti.

Ostaviti nekih 15 minuta, malo će se zgusnuti, procediti i oprati pirinač.

Dodati ga mesu.

Masi dodati ocedjen pasulj i kukuruz i sve promešati. Po želji dodati ljutu papriku.

Po ukusu posoliti, dodati još bibera ili začine koje volite pa sve istresti u vatrostalnu činiju.

Uključiti rernu na 200 stepeni da se zgreje.

Staviti u rernu 20 minuta pa izvući, izrendati kačkavalj i vratiti još oko 30 minuta da se zapeče.

NAPOMENA: Kada stavite meso u posudu, obratite bažnju da bude i safta u njemu, kako musaka ne bi bila suva.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.