Zdrav desert: Makrobiotički kolač

Potrebno je:

Za koru:

  • 250 g integralnog pšeničnog brašna
  • Kašičica praška za pecivo
  • 80 g meda
  • Malo morske soli
  • Malo srži iz šipke vanile
  • 1 jaje
  • 100 g maslaca
  • Kašika pšeničnog brašna za ivice testa

Za fil:

Pogledaj i ove vesti...

Poslastica dana: Žito torta

Rolat s orasima

1 od 19
  • 500 g banana
  • 2 limuna
  • 200 g malina

Za preliv:

  • 3 belanceta
  • 70 g meda
  • 75 g oljuštenih, mlevenih badema
  • 125 g kokosovog brašna

Priprema:

Od svih sastojaka za koru umesite glatko testo. Dve trećine testa razvucite na dno podmazanog kalupa za tortu prečnika 26 cm, pa izbodite viljuškom. Ostatak testa zamesite s kašikom brašna i oblikujte u rolnu. Rolnu stavite na ivicu testa, pritisnite uzduž kalupa tako da dobijete ivicu visoku 2-3 cm i pecite na 180-200 stepeni oko 20 minuta. Banane nasecite na komadiće dužine 2-3 cm i poprskajte sokom od limuna. Slažite ih u jednu do druge na pečenu podlogu. U udubljenja između banana stavite maline. Za preliv umutute sneg od belanaca, pa umešajte med i bademe. Postepeno u smesu dodajte kokosovo brašno. Stavite preko voća i pecite petnaestak minuta.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.