Zdrava večera: šarena čorba s tikvicama

Za ukusan završetak dana.

Sastojci:

Pogledaj i ove vesti...
1 od 277
  • 2 manje tikvice
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 kašičice suvog začina
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašika brašna
  • malo mirođije
  • ulje za prženje

    Priprema:

Na ulju i malo vode izdinstajte sitno iseckan crni luk.

Šargarepu i krompir iseckajte na kockice pa dodajte u luk. Sipajte suvi začin i sve nalijte vodom da ogrezne.

Oljuštite tikvice i iseckajte ih na kockice, pa ih dodajte u povrće kad je na pola skuvano. Dodajte alevu papriku i izmešajte.
Kuvajte dok tikvice ne omekšaju, pa dodajte kašiku brašna razmućenu u malo vode.

Nalijte vrućom vodom u zavisnosti od gustine koju želite da dobijete, dodajte mirođiju, i kuvajte još oko 5 minuta.

Prijatno!

Kisela čorba od sočiva

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.