Osvežavajuća i neverovatno slasna – TORTA OD NARANDŽE

Narandže u kori, filu, i kao dekoracija - ne može biti loše!

SASTOJCI:

11 jaja
250 g šećera
3 narandže
250 g mlevenih oraha
3 kašike prezli
1 puter ili margarin
200g prah šećera

PRIPREMA:

Umutite 8 belanaca sa šećerom u čvrst sneg.

U drugu posudu penasto umutite 8 žumanaca i sok od jedne narandže, pa dodajte orahe i prezle.

Sjediniti ove dve mase i ispecite koru u papirom obloženom plehu.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 251

Za fil penasto umutite 3 žumanca sa šećerom u prahu. Kuvajte na pari. Kada se zgusne, u prohlađen krem dodajte umućen puter, sok i narendanu koru jedne  narandže.

Ohlađenu koru presecite na pola, isfilujte filom celu tortu, a odozgo ukrasite režnjevima jedne narandže.

Tortu, po ukusu, možete preliti i glazurom od čokolade.

Prijatno!

Zdrav desert: Makrobiotički kolač

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.