Svinjske šnicle sa samabal sosom i kajsijama

Napravite neverovatno ukusno i egzotično jelo iz Indonezije

Sastojci:

  • 2 svinjske šnicle
  • 200 g polovina kajsija iz kompota

Za sambal sos:

  • 1 pečena crvena paprika
  • grančice sveže nane
  • 2 sveže crvene paprike
  • sok od pola limuna

Za marinadu:

  • 1 mala kašika šafrana
  • 1 češanj luka
  • pola kašike čilija
  • 1 mala kašika korijandera
  • peršun, ulje, so, biber
  • sok od pola limuna
  • maslinovo ulje
Pogledaj i ove vesti...
1 od 23

Priprema:

Za pripremu marinade, u drveni sud stavimo sitno seckani beli luk korijander i šafran. Pobiberimo. Dodamo limunov sok i sitno seckani peršun. Sastojke usitnimo tučkom i dodamo maslinovo ulje. Na šnicle nanesemo marinadu i ostavimo da upije začine. Pripremamo sambal pastu. Ispečenu papriku oljuštimo i isečemo na kockice. U blender stavimoparčad sveže paprike. dodamo preostali čili, limunov sok i maslinovo ulje. Posolimo i pobiberimo.

Izmiksamo smesu i dodamo u sud sa kockicama paprike. Dodamo sitno seckanu nanu i sjedinimo sastojke. Serviramo na činiju.

Šnicle pržimo u zagrejanom ulju i serviramo. Nanesemo polovinu kajsije.

*Sambal sos je ljuta pasta sa čilijem. najviše se koristi u kuhinjama Malezije i Indonezije. Možete je kupiti ili sami napraviti.

Šnicle u sosu od SUSAMA

 

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.