Poslastica sa višnjama

Najlepša je kada je hladna!

Sastojci:

  • 200 g višanja
  • 1kesica želatina
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 2 žumanceta
  • 2 jogurta
  • nekoliko plazma keksa

Priprema:

Višnje operite, očistite od koštica i stavite da se cede.

Želatin stavite u malo tople vode da se otopi.

Pomešajte žumanca sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom i mikserom umutite da postane penasto.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 260

U umućenu masu dodajte želatin, pa sve lepo izmešajte.

Polako dodajte jogurt, izmešajte i stavite u frižider oko sat vremena.

U čaše za služenje stavite red višanja, red krema, odozgo ukrasite višnjama i izmrvlenom plazmom.

Prijatno!

Savršen dezert: Čokoladni sufle

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.