Recept dana: Lignje punjene spanaćem

Za ljubitelje morskih plodova

Sastojci:

3-4 veće lignje
300 g spanaća
1 sredina od kriške hleba
2 jajeta
seckan peršun
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
so, biber,mleko i ulje.

Priprema:

Pogledaj i ove vesti...
1 od 248

Obarite spanač, procedite i ohladite.

Lignje očistite, pipke odsecite i sitno iseckajte.

U posudi umutite jaja, dodajte spanać, natopljenu i oceđenu sredinu hleba, so, sitno seckan crni luk, pa sve lepo umešajte i time napunite lignje i zatvorite čačkalicom.

Lignje poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu.

Ako vam je ostalo fila, rasporedite ga pored lignji.

Prelijte uljem istavite u zagrejanu rernu da se peče na 180 stepeni oko pola sata.

Pred kraj pečenja lignje prelijte seckanim belim lukom i peršunom, pomešanim sa uljem.

Prijatno!

Brzi doručak: pita od starog hleba

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.