Očistite rernu BEZ HEMIKALIJA!

Postoji mnogo proizvoda za čišćenje kuhinje i kuhinjskih aparata na bazi hemikalija. Ali nikome ne ide u prilog da koriste hemikalije na mestu, na kome spremate hranu.

Iako svoju rernu ne koristite svakodnevno, rerna se masti i jako ju je teško očistiti bez hemikalija.

 

Imamo za vas jedan trik, kako da očistite svoju pećnicu bez ikakvih hemikalija.

 

Šta vam je potrebno?

Soda bikarbona
Voda
Gumene rukavice
Vlažna krpica
Plastična ili silikonska lopatica
Flašica sa raspršivačem
Sirće

Instrukcije

Napravite paste: U posudi, pomešajte 1/2 šolje sode bikarbone sa nekoliko kašičica vode. Prilagodite odnos oba, da dobijete kompaktnu pastu, koju možete razmazivati.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 8

Obložite pećnicu: Razmaćite pastu na unutrašnjoj strani pećnice, na staklo vrata, grejne elemente. Soda bikarbona će postati braon boje dok je razmazujete.

Pustite da odstoji preko noći: dozvolite da mešavina sode bikarbina stoji najmanje 12 sati ili preko noći.

Obrišite pećnicu: Posle 12 sati ili više, uzmite vlažnu tkaninu i sklonite što je moguće veću količinu osušene paste. Koristite plastičnu ili silikonsku špatulu kako biste pomogli u odstranjivanju paste, po potrebi.

Poprskajte sirće: Stavite malo sirćeta u bočicu sa raspršivačem i poprskajte svuda gde još uvek vidite ostatke paste u svojoj rerni. Na tim mestima, videćete kako se pravi bela pena.

 

Uzmite ponovo vlažnu krpu i izbrišite preostalu penu koja je napravljena usled reakcije sode bikarbone i sirćeta.

 

Na kraju uzmite novu mokru krpu i uglancajte svoju rerun. Videćete da će sijati kao nova!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.