Kako možete iskoristiti aluminijumsku foliju?

Zanimljivi načini da je iskoristite i van kuhinje!

Aluminijumska folija je sigurno jedna od najpraktičnijih stvari u kuhinji, s obzirom na njenu široku primenu. Mi vam otkrivamo načine na koje je možete koristiti:
Najčešća primena folije je zadržavanje toplote sveže pripremljenoj hrani. To činite tako što zamotate tek pripremljenu hranu (kiflice, hleb, pile…) u salvetu, pa potom u aluminijumsku foliju. Folija na taj način zadržava toplotu i svežinu, a salveta upija vlagu od kondenzacije.
Možete je iskoristiti i za čišćenje dna šerpe ili srebra! Ako se zadesi da nemate kod kuće sunđer za ribanje dna šerpe, jednostavno zgužvajte komad aluminijumske folije i upotrebite je za to.
Pogledaj i ove vesti...
1 od 36
Takođe, u čišćenju srebra folija deluje kao katalizator, a sve što treba da uradite je da ubacite komad folije u tiganj, sipate hladnu vodu i 2 kašičice sode bikarbone, pa ubacite srebro koje želite da očistite i ostavite da stoji 2-3 minuta. Zatim isperite i osušite srebro.
Ako nemate ili ste prijateljici pozajmile viklere, a neophodni su vam da biste napravili lokne, folija vam i u tome može pomoći. Napravite tvister viklere od folije, umotajte svoju kosu i sušite kosu dok ne dobijete željene lokne.

Pomerajte nameštaj bez muke i oštećivanja podova tako što ćete na nogice nameštaja staviti aluminijumsku foliju okrenutu mat stranom ka gore, jer je ona klizavija od sjajne.

 
Kako ne biste morali da perete svakodnevno paletu sa bojama, ukoliko vaše dete voli da slika, aluminijumska folija je savršeno može zameniti, tako što ćete je zalepiti za komad kartona.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.