BELANCEM PROTIV OPEKOTINA

Da li vam je strano da se tokom kuvanja ispečete, oparite, da vas prsne vrelo ulje... Sve je to uobičajna pojava. Međutim, da li znate način kako da brzo reagujete, kako vam se ne bi napravio plih i kako biste izbegli veće posledice?

 

Pogledaj i ove vesti...

6 saveta iskusnih domaćica

1 od 39

Nekada kreme i pomadice ne pomažu u rizičnim situacijama, kao što je opekotina zadobijena u kuhinji. Nekada su lekovi naših baka zaista delotvorniji.
Prvo što treba da uradite je da ozleđeno mesto stavite pod mlaz hladne vode. Nikako ne stavljajte led, već samo pod mlaz vode iz česme. Držite par mininuta pod vodom.
Zatim uzmite jedno jaje, i odvojite belance od žumanca. Ovoga puta trebaće vam samo belance. Blago ga ulupajte viljuškom i nanesite sloj ozleđeno mesto. Sačekajte da se belance osuši na vašoj koži, a zatim nanesite još jedan sloj. Ponavljate ovaj proces sve dok ne osetite da vam koža više ne gori.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.