OVIH 10 stvari sigurno imate u kući a definitivno bi trebalo da ih SE OTARASITE!

Svi smo mi u neku ruku sakupljači starih stvari koje nas emotivno vežu za neke osobe, momente, delove života. Ali umesto da gomilamo nepotrebne stvari po kući, bolje da ih se otarasimo i napravimo mesta za nove:

1. Stari, tupi noževi

Sigurno u svojoj pregradi za posuđe imate i noževe kojima je odavno istekao rok trajanja, i koji su otupeli i samo se iznervirate kada ih uzmete u ruke. Bacite ih i kupite nove i oštre noževe. Nećete zažaliti.

2. Stare stvari (koje ste nosili kada ste bili mali)

Ukoliko ste i vi jedna od osoba kojoj je prosto „žao“ da pobaca stvari kada je bio/la mali/a, definitivno je vreme da ih se otarasite i oslobodite aj deo vašeg garderobera za nešto što ćete zapravo nositi.

3.  Dotrajale gumice za kosu

Vaša kosa zaslužuje mnogo bolje od starih i labavih gumica za kosu koje su više vremena provele skupljajući prašinu po fiokama nego na vašoj glavi. Ovo nije skupa investicija, a potrebna vam je.

4.  Lekovi kojima je prošao rok trajanja

Ako i vi imate jednu fioku ili pregradu u kojoj držite lekove, u koju maltene samo dodajte nove a ne proveravate kojima je istekao rok trajanja i koje su za bacanja, vreme je da to uradite. Slučajnim korišćenjem ovakvih lekova možete samo naškoditi sebi i svom zdravlju.

5.  Stari začini

Isto što smo rekli za lekove važi i za ovu kategoriju. Ukoliko vam cimet, origano ili neki drugi začin predugo vremena popunjavaju mesto na polici i čini vam se da ukus nije kao pre, bacite i kupite nove. Ovo takođe neće zahtevati da potrošite veliku svotu novca a zaštitićete sebe i svoje najmilije.

6.  Izbledela posteljina

 Imate iste čaršave već godinama, ili jastučnice koje su potpuno izlizane i na nekim mestima i pocepane? Nema potrebe da se emotivno vezujete za posteljinu, priuštite sebi novu, videćete da ćete se osećati lepše kada uveče posle napornog dana legnete u krevet.

7.  Stari CD-ovi

Svi smo mi u nekon trenutku našeg života skupljali omiljene CD-ove, međutim svesni smo da su oni sada postali deo prošlosti. Sada kada možete muziku slušati preko telefona/tableta/računara/mp3 uređaja, nema potrebe da vam stari diskovi zauzimaju mesto u sobi i skupljaju prašinu.

8.  Dotrajali peškiri

Ista situacija kao i s posteljinom. I dalje koristite peškire maltene iz vremena kada ste bili tinejdžer, iako su izbledeli i izgubili na svojoj mekoći i teksturi. Probajte da ih iskoristite u neke druge svrhe, recimo kao krpe za čišćenje prašine ili podova, ili za nešto treće, a sebi obezbedite nove i mekane peškire.

9.  Stara šminka

Zaista vam nisu potrebne svetlucave senke za oči i već istrošeni ruževi za usne, kada ste svesni da više niste tinejdžer i da ne želite da skrenete pažnju na sebe drečavom i upadljivom šminkom.

Oslobodite se stvari koje stvarno ne koristite, bolje je imati manje kvalitetnih proizvoda koje odgovaraju vašoj koži nego gomilu besmislenih preparata.

10.  Oštećeni sudovi

Ako ste vi osoba koja i dalje drži u svojoj kuhinji čaše ili šolje koje su okrnjene, ili tanjire koji su izgrebani od prečestog pranja, samo zato što vam je žao da ih bacite, savetujemo vam da se ovih stvari oslobodite, jer se možete povrediti, a i sigurno imate dovoljno posuđa i bez toga.

 

Posteljinu menjajte JEDANPUT NEDELJNO!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.