8 kulinarskih tajni najiskusnijih domaćica

Uz ove neverovatne kulinarske tajne svaki dan biće vam znatno lakši, a boravak u kuhinji zabavniji i prijatniji.

  1. Da se palenta ili kačamak ne bi zgrudvali, kada ih spremate – pustite da voda zavri ,pa je pomerite sa ringle i lagano dodajte brašno uz stalno mešanje. Zatim vratite na ringlu da se kuva i stalno mešajte.

 

  1. Ako hoćete da domaća supa bude masnija, isečeno meso nalijte hladnom vodom i tako kuvajte.

 

Ako želite da meso bude ukusnije a supa slabija, meso nalijte vrelom vodom i stavite da se kuva.

 

  1. Da bi omlet bio vazdušast, dok mutite jaja – dodajte im 1 kašiku ledene vode.

 

  1. Da jaja za pohovanje budu bolja i da se lepo vežu za namirnicu koju pohujete, prvo umutite belanac, pa umešajte u njega žumanac i dodajte kašičicu sirćeta.

 

Pogledaj i ove vesti...
1 od 10
  1. Da bi prženi crni luk bio čvrst, pre prženja ga pospite sa malo brašna.

 

  1. Ako vam je potrebno da oljuštite zreo paradajz, nakratko ga spustite u vrelu vodu i odmah oljuštite.

 

  1. Peršun se mnogo lakše secka ako se bućne u vrelu vodu pre seckanja.

 

  1. Da bi kockice leda bile ukusnije, stavite u posudu u koju nalivate vodu iseckanu koru od limuna ili pomorandže.

KAKO SE BIRAJU LUBENICE?

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.