6 saveta iskusnih domaćica

Oduvek vam se činilo da mora da postoji neka caka, ali vam je niko nije otkrivao. Evo nekoliko saveta koje retko možete čuti od žena u svom okruženju, a izuizetno su korisni u kuhinji.

  • Salata motavilac će biti ukusnija ako je pre pripreme potopite u vodu u kojoj ste stavili nekoliko kocki leda.
  • Komorač najpre operite i uklonite izdanke i osušene listove. Zatim ga oljuštite skidajući tanke tračice odozdo naviše. Prepolovite ga, pa secite tvrdo jezgro da se listovi ne raspadnu, već ostanu  sastavljeni sa tvrdim delom  jezgra koji ste odsekli.
  • Zelenu šparglu ljuštite  samo onda kada joj je ljuska ružna i suva.Inače je dovoljno da odrežete donju trećinu i krajeve peteljki.
  • Ako vam je po receptu za pripremu govedine potreban svež korijander, slobodno ga možete zameniti listovima matičnjaka. Dodajte ga pre serviranja jer začinsko bilje tokom dinstanja gubi aromu.
  • Kako najlakše da iseckate koren đumbira? Od korena đumbira odsecite komad veličine palca i oljuštite ga. Isecite ga uzdužno na listiće u smeru vlakana, pa zatim na tanke tračice.
  • Ako  želite da vam mladi luk zadrži svežinu nekoliko dana u frižideru, umotajte ga u papirnatu kesu.
Pogledaj i ove vesti...
1 od 7

8 kulinarskih tajni najiskusnijih domaćica

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.