Ako je baka zaboravila da vam kaže

Tajne kulinarskih veština:

Iskusne domaćice uglavnom znaju različite tajne brzog i veštog kuvanja.

Ipak, uvek postoji nešto za šta ćete reći – Zašto ja to nisam znao/znala?

Možda baš za neku od ovih kulinarskih tajni:

Pogledaj i ove vesti...
1 od 4
  • Šampinjone možete oprezno očistiti vlažnom krpicom ili mekanom četkicom za zube.
  • Paradajz ćete najlakše oljuštiti ako ga prelijete vrelom vodom. Tada se mnogo lakše skida tanak sloj kožice.
  • Ako treba da zasečete krompir (za lepezu od krompira), nećete ga preseći do kraja ako ga stavite u supenu kašiku i režete dok ivica noža ne dotakne kašiku.
  • Svežu papriku možete prepoznati  po  njenoj glatkoj, a ne smežuranoj i oštećenoj površini. I na njoj mora biti zdrava zelena peteljka.
  • Mladu boraniju  ne smete  konzumirati  svežu  jer sadrži otrovnu belančevinu fazing. Morate je kuvati najmanje deset minuta.
  • Za sos od paradajza najbolji je duguljast paradajz jer je mesnat, a ako je ubran zreo, ima izuzetno intenzivnu aromu.
  • Ako vam je ostalo neiskorišćeno začinsko bilje, isperite ga, osušite i spakujte u malu najlonsku kesu. Rasporedite ga da ne bude zbijeno, zatvorite i tako može ostati u frižideru sveže nekoliko dana, ili ga zamrznite.

6 saveta iskusnih domaćica

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.