Beauty tajne aktivnog uglja!

Već nekoliko godina maske i zubne paste sa aktivnim ugljem neprikosnoven su hit u svetu nege i očuvanja lepote.

Preparati i maske na bazi aktivnog uglja već vekovima se u Aziji koriste zahvaljujući svojim antioksidantnim moćima, ali su u skorije vreme i obavezan sastojak u evropskim i američkim kozmetičkim linijama.

Aktivni ugalj, koji se tako zove jer je tretiran kiseonikom radi veće efikasnosti, heroj je u nezi lepote pre svega zahvaljujući magnetnom privlačenju i moći apsorpcije nečistoće sa kože, zuba i kose.

Ovo su samo neke od blagodeti aktivnog uglja:

– Čini kožu sjajnom i blistavom

Aktivni ugalj aktivno čisti pore, a maska napravljena od ovog sastojka i aloje za samo 10 minuta učiniće da vaša koža zablista kao da ste nedeljama odlazili na kozmetičke tretmane.

U kombinaciji sa uljem bambusa, aktivni ugalj možete pronaći i u raznim sapunima, namenjenim sprečavanju pojave viška sebuma i toniranju kože vašeg lica, i čitavog tela.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 46

– Izbeljuje zube

Koliko god neverovatno zvučalo, prljavi aktivni ugalj ukloniće svu nečistoću sa vaših zuba i pomoći da u vrlo kratkom roku ponovo budu blistavo beli. Ovo je razlog zašto se, osim u popularnim zubnim pastama, aktivni ugalj može naći i u sve većem broju žvakaćih guma.

– Nega za masnu kosu

Šamponi sa aktivnim ugljem temeljno čiste kožu glave i usporavaju mašćenje kose. Ovaj sastojak utiče i na zdravlje kože glave i pospešuje brži rast kose, što ga čini višestruko preporučljivim u svakodnevnoj nezi kose.

– Oslobađa od toksina i leči mamurluk

Poslednjih godina u prodaji možete naći i biljne napitke sa dodatkom aktivnog uglja. Proizvođači garantuju da će ovi napici učiniti da regenerišete svoje telo, očistite ga od toksina, pa čak i da izlečite mamurluk nakon lude noći.

Čarobne moći aktivnog uglja možete isprobati i tako što ćete sami napraviti masku za kožu, kosu ili zube, kao i pastu za izbeljivanje područija ispod pazuha i bikini-zone nakon višegodišnjeg uklanjanja dlačica brijanjem.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.