Kako da ojačate svoje nokte?

Primenite ove trikove i neće vam se dešavati da vam nokat pukne baš onda kada je dostigao određenu dužinu koja vam odgovara!

Čak i ako nemate prirodno jake nokte, njihovo stanje uvek možete popraviti pridržavajući se nekoliko jednostavnih pravila. Dodatno vreme koje iziskuje je minimalno, a rezultate možete videti već posle par nedelja.

Istina je da ishrana utiče i na kvalitet naših noktiju, ali ono na šta bi trebalo obratiti posebnu pažnju jeste upotreba kozmetičkih preparata.

Poželjno je koristiti kremu za ruke i nokte, tako što bi je trebalo umasirati u koren nokta i regiju zanoktica. Ako jednom nedeljno radite manikir sa potiskivanjem zanoktica, nokti će vam brže rasti.

Ukoliko lakirate nokte, preporučujemo da pred svaki manikir koristite i bazni lak koji neguje i jača nokatnu ploču. Tim potezom uradićete nekoliko dobrih stvari – negovati nokat, sprečiti eventualna oštećenja koja dugotrajno lakiranje može izazvati, a manikir će vam trajati duže.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 47

Svoje nokte možete ojačati i dodatnim kalcijumom iz mleka. U jednu posudu sipajte malo mlakog mleka i umočite nokte na 5-10 minuta.

Prekomerna upotreba acetona može da ošteti i oslabi vaše nokte, pa bi trebalo da koristite one na biljnoj bazi, bez alkohola.

Stavite šolju vode da provri, kad provri dodajte 15ml želatina. Promešajte i ostavite da se prohladi dovoljno da vam ne opeče prste.

Nakon toga gurnite nokte u mešavinu otprilike 2 minuta. Isperite prste i uživajte u jakim noktima!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.