Oporavak NOKTIJU posle GEL MANIKIRA

Dakle, konačno ste uklonili gel sa noktiju. Nokti su vam suvi, krti, izlistani. Ne brinite: Evo korak-po-korak vodiča da opet postanu snažani i zdravi.

1. Skratite nokte. Duži nokti su skloniji pucanju usled svakodnevnih aktivnosti. Držite svoje nokte kratkim i blago zaobljenim na ivicama, kako biste ih sprečili da se kače za stvari i pucaju.

Pogledaj i ove vesti...

Tretman za BLISTAVI ten

1 od 45

2. Nežno isturpijajte nokatnu ploču. Lagano pređite glatkom turpijom preko nokatne ploče kako biste izravnjali moguće neravnine. Ovo će pomoći u sprečavanju daljeg listanja noktiju.

3. Često ih hidrirajte.
Masirajte nokte uljem za nokte i zanoktice nekoliko puta dnevno. Zatim nanesite bogat sloj hidrantne kreme na ruke. Ulje se bolje apsorbuje u nokte, a kreme stvaraju prepreku da se ulje ne skine sa noktiju, već da se ravnomerno upija.

4. Koristite tretman za nokte.
Napravite pauzu od par nedelja od lakiranja noktiju i umesto toga koristite tretman za ojačavanje noktiju. Bilo koji lak koji ima efekat lečenja nokatne ploče, bio bi idealan za vas.

5.Ne dirajte zanoktice. Obuzdajte svoju želju da ih sečete. Vaše zanoktice su tu da zaštite novi nokat, koji raste ispod (što je još jedan razlog zašto je važno da vaše zanoktice uvek budu dobro hidrirane).

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.