Ovaj prirodni melem će vam oporaviti KOSU i povratiti joj sjaj

Postupak možete da ponovite koliko god puta želite.

Oštećena, specijalno farbana, kosa je sklona isušivanju uprkos korišćenju specijalnih kupovnih preparata. Mnoge dame se suočavaju i sa opadanjem kose, pa je potrebno posvetiti se ovom problemu malo ozbiljnije.

Spremili smo vam recept za priorodni melem za koji će vam biti potrebno par minuta da ga napravite.
Ono što je bitno napomenuti je to da se melem isključivo nanosi topao, da mora da se drži bar četiri sata na glavi i da se ponovi bar svake nedelje po jednom ako je stanje kose loše.

Sastojci:
-Goveđa koska u kojoj se nalazi srž
-žumance
-ricinusovo ulje

Pogledaj i ove vesti...
1 od 83

Kost mora da se dobro skuva (kao za supu). Nakon kuvanja izvaditi srž (može kafenom kašičicom) u blender, dodati žumance i sipati dve kafene kašičice ricinusovog ulja. Potrebno je da se smesa izblenda odmah dok je topla i takva nanese na kožu glave kao i pramenove.

Ukoliko je kosa duža samo udvostučite količine potrebnih sastojaka. Takođe, nakon stavljenog melema na kosu, umotajte glavu folijom, a preko toga utoplite peškirom.

Ispiranje može biti malo problematično, a kosu operite slobodno šamponom i to nekoliko puta. Nakon pranja isperite još jednom kosu mlakom vodom pomešanom sa jabukovim sirćetom kako bi se malo neprijatan miris neutralisao.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.