Kako OBNOVITI KOLAGEN u koži?

Kolagen je protein koji čini više od 80 procenata ljudske kože i daje elastičnost našoj koži što ga čini neophodnim za čvrstu kožu. Trebali biste promovisati proizvodnju kolagena i smanjiti uticaj životne sredine kako biste sprečili bore. 

 

Dodajte u ishranu citrusno voće i povrće bogato vitaminom C, kao što su narandže, limun, jagode i brokoli.
 

Izbegavajte izlaganje suncu i dimu. Koristite sredstva za sunčanje i prestanite sa pušenjem.
 

Jedite proizvode od soje, kao što su sojino mleko ili sojin sir. Proizvodi od soje promovišu proizvodnju kolagena i blokiraju enzime koji uzrokuju starenje.
 

Pogledaj i ove vesti...
1 od 82

Masirajte lice  pomeranjem palca i srednjih prstiju duž celog lica u krugovima. Masaža kože povećava protok krvi, što pomaže proizvodnji kolagena.

Dodajte laneno ulje, losos, tunjevinu, indijske orasi, orasi i druge izvore nezasićenih masnih kiselina u vašu ishranu, jer promovišu proizvodnju i zadržavanje kolagena. 

Pijte biljni zeleni čaj. Zeleni čaj sadrži flavonoide, antioksidante koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala koji mogu uništiti kolagenska vlakna. 

Koristite prirodne maske koje sadrže avokadovo ulje. Ulje avokada stimuliše proizvodnju kolagena, hidrira kožu i pomaže u smanjivanju nedostataka uzrokovanih prethodnim oštećenjem ili starošću. 

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.