PET činjenica na koje vas upozoravaju bubuljice na licu!

Nekoliko najupečatljivijih pojava na koži ukazuju na ozbiljne probleme.

Kao najveći organ, koža je ujedno i poslednja granica našeg tala sa spoljnim svetom.
Koža na licu ili telu uvek pokazuje šta nije u redu sa našim metabolizmom, ali i govori koji proizvodi nam ne odgovaraju.

Nekoliko najupečatljivijih pojava na koži ukazuju na ozbiljne probleme.

1. Hormonski disbalans
Ovo nam je uveliko poznato, međutim, bubuljice se neće pojaviti samo na licu. Moguće je izbijanje na leđima, dekolteu i nogama. Najčešći uzrok su policistični jajnici zbog kojih žene imaju otežane cikluse.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 47

2. Pogrešna kozmetika
Često korsitimo potpuno pogrešne proizvode za negu kože koja nema i ne odgovara. Ovo stvara začepljenje pora koje dovodi do upalnih procesa.

3. Stres
Bez obzira koja vrsta stresa je u pitanju, poslovni ili lični, koža na to reaguje. Nakon samo jednog nerviranja mogući su osipi po koži.

4. Previše sunčanja
Moguće je, dobro ste pročitali.  Ne samo da koža stari i isušuje se od sunca, nego se stvaraju bubuljice veoma lako i to u regiji oko očiju. Hemijski piling u ovom slučaju može da pomogne.

5. Bubuljice koje se stvaraju kao reakicja na neku redovnu terapiju
Ovaj slučaj je čest od ljudi koji pate od astme ili lupusa. Korišćenjem kortikosteroida u standardnoj terapiji autoimunih bolesti mogu nastati osipi koji se prvenstveno pojavljuju kao fleke koji postepeno postaju upalni procesi.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.