Kako prirodnim putem ublažiti simptome SEBOREIČNOG DERMATITISA?

Zvanična medicina koristi kreme na bazi kortikosteroida koji istanjuju kožu i ne mogu se koristiti često.

Hronično oboljenje kože, seboreični dermatis, se pojavljuje na toplim delovima lica, kože glave i tela. Praćen je crvenim pečatima sa kojih otpadaju ljuspice. Na glavi je moguća pojava peruti koja može biti i veća od obične.

Dermatitis ovog tipa se pojavljuje usled preteranog rada žlezda i infekcije gljivicama i bakterijama. Zvanična medicina koristi kreme na bazi kortikosteroida koji istanjuju kožu i ne mogu se koristiti često.

Pošto je ovakvo stanje kože hronično i ne postoji konačno rešenje, ono mora da se prati stalno i da se sprovodi specijalna nega.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 55

Prirodni način ublažavanja simptoma nije komplikovan, a dostupan je uvek.

Na bolno mesto gde se nalazi pečat uvek možete naneti malo kokosovog ulja, čaja od kamilice ili proizvode na bazi aloje vere. Najbolje bi bilo direktno iscediti sok aloje iz samog drveta i naneti na upalno mesto. Ovo će umirti iritaciju i otkloniti svrab.

Izražena produkcija sebuma na T zoni kože izaziva skupljanje masnoće i začepljenje pora, pa je preporučljivo da se češće umivate i dezinfikujete lice prirodnim sredstvima koji ne narušavaju ph vrednost.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.