Kako da imate DUŽE I LEPŠE TREPAVICE?

Faktori poput genetikestarosti, određenih zdravstvenih problema, nedostatka u ishrani, infekcija očiju ili hormonskih promena u telu često doprinose da naše trepavice budu kratke ili da se prorede. Takođe, treba pomenuti da trepavicama šteti i ne uklanjanje  šminke sa očiju na kraju dana.

Kako biste povećali rast i gustinu trepavica, možete koristiti ove prirodne lekove.

Maslinovo ulje
Maslinovo ulje je poznat prirodni lek za rast kose, kao i trepavica. Ovo ulje je bogato vitaminom E i daju tamniju boju. Potopite čistu staru četkicu za  maskaru ili tufer u toplo maslinovo ulje. Pre nego sto odete u krevet pažljivo nanesite ulje  na trepavice, baš kao sto biste naneli maskaru. Ostavite to preko noći, a ujutru isperite mlakom vodom.

Aloe Vera

Aloe Vera je divan kućni lek koji vam pomaže da dobijete dugačke i guste trepavice. Sadrži nekoliko vitamina i hranjivih materija koje podstiču rast trepavica. Koristite staru čistu četkicu za maskaru kako biste aloe veru naneli na trepavice, a zatim isperite oči toplom vodom sledećeg jutra.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 47

Ricinusovo ulje  i kora od limuna
Ricinusovo ulje je moćno sredstvo koje stimuliše rast trepavica i pomaže u borbi protiv protiv mikroorganizama koji ometaju rast trepavica.

Kora od limuna je bogata vitaminiima C i B, folnom kiselinom i drugim hranjivim materijama. Kada se doda u ricinusovo ulje poboljšava rast trepavica, i daje gustinu.
U čistu posudu stavite ricinusovo ulje i dodajte koru od limuna koja je isečena na komadiće, to mora da odstoji 3 dana. Zatim uzmite četkicu od maskare i svaku noć pred spavanje nanosite na trepavice.

Imajte na umu da svaki lek morate koristiti nekoliko nedelja da biste uvideli rezultat.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.