Stiže proleće – rešite se tragova zime na svom telu!

Tragove zime nevoljno primećujemo svakog aprila. Tu su umor, tromost, povećanje težine. Evo malog podsetnika, za brzo vraćanje u prolećnu formu:

* Navijte budilnik za 30 minuta ranije. Istegnite se kraj otvorenog prozora, i vežbajte ili igrajte narednih 10-15 minuta.

* Obavezno isplanirajte šetnju za svaki naredni dan. Možete usput slušati neku divnu muziku, šetati psa, videti se sa prijateljima, ili prosto – planirati naredne korake.

*Obezbedite sebi dovoljno vode.

Počnite hidriranje time što ćete podsećati sebe da je važno da dnevno popijete minimum 2l tečnosti.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 55

Hidriranje nastavite tuširanjem, tokom koga ćete sebi priuštiti piling, a nakon toga smenjivati periode tople i hladne vode. Važno je da periodi tuširanja toplom vodom traju 2 puta duže od perioda hladne vode.

* Posetite frizera. Koliko god da ste negovali i pazili svoju kosu tokom zime, kape i hladan vazduh morali su da ostave tragove. Zato razmislite o novoj frizuri, ili barem skraćivanju procvetalih krajeva, a možete odabrati i tople, žive nijanse, kojima ćete osvežiti svoj izgled.

* Jednom nedeljno stavite na lice prirodnu ili kupljenu masku koja odgovara vašem tipu kože. Tek nakon dobrog pilinga, i masaže kože lica, ona će biti sposobna da upije sve sastojke regenerišuće hidratantne kreme.

* Štipkajte sebe. Ovo može zvučati suludo, ali nije ništa drugo do svojevrsna anticelulit masaža. Vaša koža, posebno ona na stomaku, na ovaj način će ostati čvrsta i sveža.

* Ne zaboravite na depilaciju i negu stopala. Koliko god da ste zauzete, priuštite sebi vremena za sebe. Zakažite depilaciju, ili se sami pobrinite za to da vaša koža bude nežna i glatka.
To se odnosi i na stopala, koja, upravo nakon perioda zime, debelih čarapa i toplih čizama, zahtevaju pažljivu negu – počev od kupki i masaže, do uklanjanja zadebljanja i posete pedikiru.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.