Nova tehnika uklanjanja bora-BABY BOTOX

Bore nastaju starenjem i svedoče o „životnom iskustvu“, te se kaže da svaka bora simbolizuje svojstvenu priču.

One su pokazatelj koliko smo se tokom života smejali ili pak tugovali. Neke mogu biti šarmantne, ali dubinske bore mogu odavati utisak nenegovane i zapostavljene kože.

Botox je Botulinum toksin tipa A, pročišćeni protein i neurotoksin koji stvara bakterija Bacterium Clostridium Botulinum,  koji opušta pokrete mišića i smanjuje vidljivost trenutnih bora, i takođe, sprečava na nastanak novih.

Izraz “Baby botox”, baš kao i ova tehnika, inicirana je u filmskoj industriji kada su neki režiseri tražili od glumica da ne stavljaju botoks kako bi mogli da dočaraju emocije i pokažu punu izražajnost lica na platnu. Glumicama nije bilo lako da se odreknu lica bez mimičnih bora, pa je nađeno kompromisno rešenje, i nazvano „Baby botox“.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 7

Ovaj termin zapravo opisuje suptilni tretman Botoxom, odnosno koristi manji volumen nego tradicionalna injekcija. Nastao iz razloga što veliki broj pacijenata traži pola „normalne“ doze, jer ne žele da njihovo lice ima zamrznut i neprirodan izgled, bez ikakve mimike.

S obzirom da je reč o manjoj dozi, delovanje tretmana je do 3 meseca, za razliku od klasičnog botoxa, čiji tretman može trajati i do 6 meseci.

Baby botox je preporučljiv u kasnim dvadesetim i u ranom stadijumu nastanka bora, kako bi se sprečio njihov dalji razvoj. Nakon četrdesete godine, klasičan botox daje učinkovitije rezultate.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.