Četiri stvari koje zbog kojih vam je MASNA KOŽA

Osobe sa suvom kožom nikad neće razumeti borbu protiv masne kože. Masna koža je povezana sa našom genetikom i prekomerna proizvodnja hormona dihidrotestosterona(DHT) , sa tim se ništa ne može učinitii. Međutim, možda postoje neke stvari koje vi nesvesno činite sami sebi, što prouzrokuje da vaša koža bude sjajnija nego inače. Na kraju krajeva, kada je u pitanju nega kože, sve je važno, od ishrane do preparata za higijenu.

Evo 4 stvari koje vaša koža pokušava da kaže

  1. Pod stresom ste

Ukoliko ste zabrinuti zbog nekog projekta na poslu ili jednostavno prolazite kroz težak period, upravo taj pritisak dovodi do dodatne proizvodnje stresnog hormona koji se zove kortizol, a jedna od najčešćih neželjenih efekata jeste masna koža. Verovatno ćete videti i neke akne, pošto višak ulja zagreva folikule dlake i proizvodi bubuljice. Studije iz Singapura za srednjoškolce iz 2007. otkrila je da deca koja prolaze kroz stresni ispit imaju više akni i masniju kožu od onih koji su na letnjoj pauzi.

  1. Ne koristite odgovarajuće preparate za lice

Osoba koja se bori protiv masne kože mora da uloži dosta napora. Budite pažljivi prilikom korišćenja jakih preparata, jer oni zapravo mogu sprečiti da koža proizvede pravu količinu ulja.Izbegavajte preparate koji sadrže sulfat, jer će koža proizvoditi veću količinu ulja. Umesto hidratantne kreme koristite serum.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 6
  1. Često perete lice

Kada se pogledate u odgledalo i vidite masnu kožu imaćete osećaj da morate očistiti lice. Ali ako često čistite lice, više od dva puta dnevno, ipak ste sebi najgori neprijatelj. Sastojci u preparatima, posebno hemikalije i sredstva za sušenje, uklanjaju sa kože prirodna ulja zbog čega koža proizvodi čak i više nego što vam je  potrebno. Dovoljno je da ujutru i uveče ošistite lice.

  1. Konzumirate previše mlečnih proizvoda

Mnoštvo mlečnih proizvoda narušava ravnotežu hormona u vašem delu. Nivo testosterona, progesterona i jos 60 drugih hormona, povišava se u telu kada konzumirate mlečne proizvode. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju smanjenje mleka.

Napravite MASKE ZA LICE koje će potpuno oporaviti vašu kožu

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.