Sve blagodeti ULJA ČIA SEMENA

Znamo da je chia seme zdravo ukoliko ga konzumiramo u hrani. Ali da li ste znali kakve koristi imamo od chia semena, ukoliko ga koristimo na našoj koži? 

Daklešta je ulje chia semena?
Sasvim bukvalnoulje Chia  semena je ulje proizvedeno iz semena Chia. Bogato je masnim kiselinama koje ojačavaju kožuvitaminom B3 i cinkom, što pomaže uu čišćenju i smanjivanju pora. Ono jedno od lakših uljatako da brzo se apsorbuje u kožu i ne čini da izgledate kao nauljeno jaje. Da ne pominjemochia ulje ima najviši nivo antioksidanata u odnosu na bilo koje drugo ulje, pa ne moramo ni reći koliko je zdravo za nas. 

 
Koje su koristi od korišćenja chia ulja?
Može da pomogne u borbi protiv iritacije i UV-oštećenja. Pomaže čak i pri uklanjanju upornih fleka sa kožeNjegova visoka koncentracija omega-3 i omega-6 masnih kiselina, zapravo pomaže u izgradnji kolagena, što je ključno za održavanje mladalačkog sjaja kože.  

 

Ali oblast u kojoj je chia seme najjače, je hidratacija kože. Visok sadržaj vlakana fizički povlači vodu u kožu, i tako održva nivo vlagesmanjuje vidljivost finih linija i bora i pomaže u suzbijanju suvih delova kože.
 

Pogledaj i ove vesti...
1 od 85

Zbog svoje protivupalne snagechia ulje može brzo da pomogne u otklanjanju nedostataka na kožiKoristite ga kao tretman na licu tako što ćete ga naneti na bubuljice

Za sjajnu kosuProteini i cink su optimalni minerali za zdravlje koseUlje chia semena je puno oba mineralaNanesite dve do tri kapljice na dlanove i utrljajte duž svoje kose za dodatni sjaj

Kao serum za područje oko očijuchia ulje prirodno zateže kožutako da kada se nanese na predeo ispod okapomaže u smanjivanju vrećica i oticanja podočnjaka. Blagim potezima nanesite ulje na delove koje želite da tretirate i brzo ćete videti kakvu magiju ovo seme čini. 

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.