Ako imate tanku kosu, ovo su najbolje frizure za vas

Tanka kosa može biti velik teret i poteškoća jer se teško oblikuje, brzo zalegne i općenito predstavlja muku svojim vlasnicama.

Kod ovakvog tipa kose, najbitnije je odabrati frizuru koja će pristajati vašem obliku lica i dati kosi dodatan volumen. Problem tanke kose ne muči samo nas ,,obične smrtnice“, već i poznate dive. One srećom imaju hordu profesionalnih frizera koji se brinu da im kosa uvek izgleda savršeno.

Ono što možemo lako uočiti jeste da većina njih ima kraće frizure. Tako kosa nije teška i ne gubi volume. Brooklyn Decker je otkrila jednu tajnu za dodatni volume: talasi i svetli pramenovi koji kosu vizuelno čine punijom.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 2

Pixie frizura

Ovo je izuzetno kratka frizura po kojoj je najpoznatija Victoria Beckham, jednostavna je za održavanje i stiliziranje. Najvažnije jest naći dobrog frizera koji će vam također moći reći ako pixie frizura nije za vas ili za vaš tip kose. 

Ovakva frizura se isto ne bi preporučila osobama izuzetno tanke kose jer bi kosa mogla previše “zaleći”.

Bob

Bob je klasik za sve kojima stoji kratka kosa i ne bi htjeli prelaziti u ekstreme. Frizura koja može biti razbarušena, ali i elegantna kada je potrebno.

 

Super frizure za mokru kosu!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.