Da li je bolje da odaberete BB, CC ili DD kremu?

Sa toplijim danima, razmišljamo i o prelaženju na lakšu i jednostavniju šminku, posebno pudere i kreme za toniranje.

U isto vreme, razmišljamo i o matiranosti svoje kože na jačem suncu, kao i o zaštiti od sunčevog zračenja, koju bi ovi preparati morali da imaju.

Mnoge žene odlučuju baš zbog toga da u proleće i leto zamene svoj puder nekom od BB krema, koje blago toniraju, daju prirodan izgled, štite od UV zračenja, a predstavljaju mnogo laganiju formulu od teške šminke.

Ipak, stručnjaci poslednjih dana tvrde da je upravo BB (Beauty balm) krema proizvod koji treba izbegavati.

Ukazujući da BB krema nije ništa drugo do klasična podloga za šminku, te da ima ulogu da obezbedi umerenu ili potpunu pokrivenost, prikrivajući nesavršenosti, ali ostavljajući dosadan, „zacementiran“ izgled.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 58

Uz to, većina BB krema isušuje kožu i čini suprotno od onoga što se njome obećava – a to je nega i hidratacija. Jedino ako imate izrazito masnu kožu, BB krema može biti rešenje za vas.

Za sve ostale, bolje rešenje je CC (Color correcting) krema, koja koriguje boju vaše kože, besprekorno pokriva nesavršenosti, i hidrira kožu lica i dekoltea.

Ipak, ako tražite najbolje od obe prethodne varijante, razmislite o DD (Daily defense) kremi, koja ujedno usporava i starenje kože, smanjuje pore i štiti kožu od spoljašnjih oštećenja, ujednačavajući, istovremeno, i vaš ten.

Kako se pravilno nanosi krema oko očiju?

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.