Koje ulje odgovara vašem tipu kože?

Eterična ulja vekovima se koriste za izradu preparata za negu lepote, a sve češće pobornici organske domaće kozmetike odlučuju se da samostalno prave željene kapi, serume, emulzije.

Ako ste i vi među njima, najvažnije je da odaberete odgovarajuća ulja za svoj tip kože, kao i da vodite računa o tome da ne koristite previše različitih vrsta ulja i da koristite najviše 10 do 15 kapi na 30 ml baznog preparata.

Ako imate osetljivu kožu, pogodno je da odaberete ulje lavande, ruže, jasmina ili tamjana. Kao baza može vam poslužiti ulje suncokreta, badema, avokada ili divlje ruže.

Ako imate suvu kožu najviše će vam prijati ulje pačulija, neroli, kedar ili lavanda, sa bazom od ulja divlje ruže, avokada ili pšeničnih klica.

Za masnu kožu preporučuje se da koristite ulje geranijuma, žalfije, ljute nane ili nemačke kamilice. Kao bazu možete koristiti ulje semenki grožđa ili dobro arganovo ulje.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 51

Ako imate problematičnu i mešovitu kožu odaberite ulje čajevca, limunske trave ili ruzmarina, sa bazom od ulja noćurka ili ulja semenki grejpfruta.

Za negu normalne kože preporučuju se ulje lavande ili geranijuma sa bazom od ulja koštice kajsija, badema ili jojobe.

Napravite masku za lice od jagoda!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.