Kako da izbegnete preterano isušivanje kože tokom leta?

Suva koža obično ne predstavlja zdravstveni problem ali može da bude veoma neprijatna pojava.

Koža se peruta i svrbi a bore se pojavljuju ranije nego kod dobro hidrirane kože.

Zato bi trebalo obratiti pažnju na uzroke isušivanja kože i preduprediti isušivanje.

Nedovoljan unos vode je često uzrok isušivanja kože. Vašoj koži je potrebno da je hidrirate spolja ali, i iznutra. Pijte 8 čaša vode na dan ili deo zamenite blagim biljnim čajevima.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 47

Isušen vazduh zbog grejanja. Stavite posude sa vodom na grejna tela. Na toplu ringlu na kojoj ste prethodno kuvali, stavite posudu s vodom i dodajte neki aromatični čaj ili, koru od limuna ili pomorandže. Na ovaj način ćete dobiti ovlaživač vazduha i prirodni osveživač prostorija.

Agresivni sapuni i gelovi za kupanje. Gelovi isušuju kožu, koristite blage sapune namenjene bebama. Ne sapunjajte celo telo prilikom svakog tuširanja, tako dodatno isušujete kožu.

Tuširanje toplom vodom. Topla voda isušuje kožu i kosu. Izbegavajte dugotrajne tople kupke. Radije se istuširajte hladnijom vodom. Možda je neprijatno ali, vrlo brzo ćete se navići. Hladna voda blagotvorno deluje na vašu kožu ali, i na imunitet, cirkulaciju i oslobađanje od stresa.

Sunčanje. Ne preterujte sa sunčanjem. Obavezno mažite kožu zaštitnim kremama, a posle povratka s plaže i tuširanja, obilato nahranite kožu mlekom za telo.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.