Šta niste znali o pravilnom čišćenju lica?

Prvi i najvažniji korak svakodnevne nege jeste pravilno čišćenje lica.

Ovo je čin o kome svaka žena veruje da zna sve, a zapravo mnoge prave barem 1 od ovih kardinalnih grešaka.

 

Zaboravljate da operete lice pre spavanja

Čišćenje lica noću prvo pravilo kada se radi o nezi kože, a to važi i ako ne nosite šminku. Tokom dana prirodna ulja i znoj se akumuliraju na koži.

Mi smo izloženi okolini, što znači da se na našem spoljašnjem sloju kože skuplja prljavština i zagađenje. Neuklanjanje svega, na kraju dana može izazvati iritaciju kože, upale i akne.


Preskakanje jutarnjeg čišćenja

Možda mislite da čišćenje vaše kože pre nego što odete u  krevet je sve što vam treba da se probudite sveže, ali još jedno čišćenje ujutro je dobra ideja.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 93

Prljavština iz jastučnice može da se preseli na vaše lice dok spavate, čak i ako često perete jastučnice. Dok se i okrećete noću, bakterije iz vaše pljuvačke i ulja iz vaše kose lako se prenose na vaše lice i oči.

Čak i brzo ispiranje ujutru dovoljno je da osvežit kožu i omogućiti najbolju apsorpciju drugih proizvoda za negu kože koje primjenjujete.


Previsoka temperatura vode

Vruća voda nije prijatelj vaše kože, posebno za područje osetljivo kao vaše lice. Ekstremne temperature, kao što su vrući, parni tuševi ili topla voda, mogu prouzrokovati dilataciju krvnih sudova i lomljenje delikatnog tkiva.

To znači da će se vaša koža isušiti brže i ostati bez eltičnosti. Umesto toga, koristite mlaku vodu za pranje lice.

Koristite sapun za čišćenje lica

Ako ste dovoljno srećni da nemate osetljivu kožu, pa pomisite da možete uzeti bilo koji sapun i umiti lice, prevarili ste se . Oštri sapuni uklanjaju prirodne hidratore sa kože, što može ostaviti lice upaljeno i crveno sa slomljenim krvnih sudovima.

Umesto toga, preporučuje se upotreba nežnih sapuna i emulzija za čišćenje, koji poštuju pH bilans vaše kože.

Radite piling lica više od dva puta nedeljno

Piling može pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija koje se akumuliraju na površini kože radi poboljšanja sjaja kože, ali preterivanje može dovesti do mikroskopskih povreda u spoljašnjem sloju kože, koje dovode do upale i iritacije.

Ove biljke bolje su za vašu kožu od bilo koje kreme

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.