6 prirodnih sredstava za borbu protiv peruti

Vaša kuhinja čuva ključ uspešne borbe protiv peruti.

Ove namirnice sigurno imate u kući, a efikasno će vam pomoći da zauvek rešite problem perutanja kože glave:

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće se odlično pokazalo u borbi protiv peruti, jer kiselina jabukovog sirćeta menja pH vrednost vlasišta, što otežava gljivicama da rastu.

Napravite sledeću smesu: pomešajte četvrtinu šolje jabukovog sirćeta i četvrtinu šolje vode i stavite tu tečnost u bočicu sa prskalicom. Prskajte ravnomerno po koži glave (dok vam je kosa suva), utrljajte prstima, stavite kosu u peškir i ostavite tako 15 minuta do sat vremena. Nakon toga, operate kosu kao i obično. Ponavljajte ovaj proces 2 puta nedeljno.

Kokosovo ulje

Pre pranja kose, utrljajte 3-5 kašika kokosovog ulja u kožu i pustite da deluje oko sat vremena, zatim šamponirajte kosu kao i obično. Bilo bi odlično da pronađete  šampon koji već sadrži kokosovo ulje.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 44

Limun

Samo umasirajte 2 kašike limunovog soka u  kožu, zatim pomešajte 1 kašičicu limunovog soka u 1 šolji vode i isperite kosu time. Ponavljajte ovo redovno.Limunova kiselina pomaže u balansiranju pH vrednosti kože, što pomaže da se perut ne širi.

So

Abrazivnost soli odlično funkcioniše za čišćenje ljuspica od peruti. Pre pranja kose, uzmite malo soli i utrljajte na suvo vlasište. So je odličan piling tretman vašeg vlasišta, i posle njega ono će biće pripremljeno za bilo koji tretman protiv peruti.

Beli luk

Antimikrobna svojstva belog luka savršene su za uklanjanje bakterija koje izazivaju perut.
Izdrobite beli luk i utrljajte ga u svoj skalp. Da bi se izbegao snažan miris, pomešajte isitnjeni beli luk  s medom i masiranje kožu glave pre pranja. Pored toga što je jedan od najboljih lekova protiv peruti, beli luk je odličan za jačanje kose, ali i imuniteta.

Maslinovo ulje

Nanesite maslinovo ulje na skalp i dobro ga utrljajte u kožu. Uvijte kosu u peškir i prenoćite tako. Ujutru operate kosu kao i obično, a za dodatnu pomoć, upotrebljavajte šampon koji u sebi sadrži maslinovo ulje.

Napravite sami čaj za mršavljenje

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.