Objavljene su nominacije za ZLATNI GLOBUS 2019, a na spisku su sve sama zvučna imena

Objavljene su nominacije za prestižnu nagradu Zlatni globus koje će biti dodeljene šestog januara 2019. na Beverli Hilsu, a voditelji programa su Sandra Oh i Endi Semberg.

Kategorija za najbolji film i nije toliko začuđujuća, s obzirom na to da sam mogli da pretpostavimo da će Boemska  rapsodija biti među njima.
Takođe tu su filmovi A star is born, čiji su glavni glumci Lejdi Gaga i Bredli Kuper  u konkurenciji glavnih glumaca, ženskih i muških. Takođe, Kuper je među nominovanim za najboljeg reditelja za isti film.

Među kandidatima za najbolji dramski film su i Black Panther, If Beale Street Could Talk i BlacKkKlansman.

Pored Lejdi Gage za najbolju glavnu glumicu kandidovane su i Glen Klouz, Nikol Kidman, Rozamund Pajk i Melisa Mekarti.

Naravno, za glavnu mušku ulogu sem Bredlija Kuper i Ramija Maleka, tu su i Vilijam Defo, Lukas Hedžes i Džon Dejvid Vašington.

Filmovi kandidati za najbolju komediju The Favourite, Green Book, Mary Poppins Returns, Crazy Rich Asians i Vice.

Među najboljim glumicama u kategoriji komedije ili mjuzikla su Šarliz Teron, Emili Blant, Olivija Kolman, Elsi Fišer i Konstans Vu.

Takmičari u muškoj kategoriji za najboljeg glumca komedije su Kristijan Bejl, Vigo Moretnsen, Robert Redford, Džon Si Rejli i Lin Manuel Miranda.

U kategoriji za najbolji animirani film boriće se Incredibles 2, Isle of Dogs, Mirai, Ralph Breaks the Internet i Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Najbolji reditelj će se birati između Bredlija Kupera, Spajka Lija, Adama Mekeja i Alfonsoa Kuarona.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.