BOEMSKA RAPSODIJA je proglašena za NAJSLUŠANIJU pesmu 20. veka (FOTO+VIDEO)

Pretekla je mnoge druge hitove.

Pesma grupe Queen „Bohemian rhapsody“ je proglašena za najslušaniju pesmu 20.veka.

Mora se priznati da nije u pitanju obična muzička numera koja je lako pevljiva kao što su mnogi hitovi.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 2

Numera traje šest minuta, što je u vreme njenog pojavljivanja bilo nezamislivo, sastoji se iz šest delova i to potpuno razdvojenih, a u sebi sadrži tri muzička pravca: operu, baladu i rok sekciju.

View this post on Instagram

"You have to start with something outrageous, that's the best way to actually let the public know that you're on the scene. You have to try and get in the public eye – outrage and shock value has always been there. We had our album cover with no clothes on, lots of makeup, black fingernails, and all those things. At that time it was as shocking as anything." -Freddie Mercury . ?P.S. What a brilliant artistic mind always aware of all the elements of success ?? . It's not every day you see a serious astrophysist, a dentist, an electronics graduate and a graphics illustrator pose as a bunch of girls ? By the way, Roger's lacy undies is something you wont be able to get over for a long time ? . ? Photos taken by Mick Rock in 1973 . #FreddieMercury #nudephotoshoot

A post shared by Freddie Mercury Fan Club (@freddiemercuryclub) on

Pre nekoliko dana objavljeno je da je najpopularnija pesma grupe Queen preslušana više od milijardu ipo puta.

Hit „Bohemian rhapsody“ je objavljen 31. oktobra 1975.godine, a pretekao je hitove grupa kao što su Guns N’ Roses ‘Sweet Child O’ Mine’ i Nirvaninu ‘Smells Like Teen Spirit’.

Universal Music Group (UMG),  koji stoji iza grupe Queen, koristi sve kanale za strimovanje ove pesme i meri slušanost na osnovu toga.
Glavni čovek UMG-a Lusijan Grejndž je saopštio da je hit grupe Queen zauzeo prvo mesto i da mu je veoma drago što se pesma iz 1975. opet zavrtela širom sveta.

Pesmu je napisao pokojni Fredi Merkjuri, a priču o grupi i pesmi prati novi film Boemska rapsodija koji je za samo mesec ipo dana od prikazivanja zaradio 600 miliona dolara.

Zarađena cifra, za tako malo vreme, pogurao je film na prvo mesto u istoriji filmova koji se bave tematikom istorije muzike.

Rami Malek koji glumi Fredija Merkjurija u filmu je nominovan za prestižnu filmsku nagradu, Zlatni globus.

Mnogi mediji trenutno predviđaju da će sigurno ući u takmičenje za Oskara.

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.