Pogledajte kako izgleda untrašnjost FORGMORA, nove rezidencije PRINCA HARIJA I MEGAN MARKL (FOTO)

Trenutno je u toku preseljenje poznatog para na novu adresu.

Princ Hari i Megan, vojvotkinja od Saseksa su spremni da započnu novu etapu njihovog zajedničkog života. Pre nekoliko dana smo saznali da je iseljenje  iz Kensingtog palate, odnosno Notingem cottage-a trenutno u toku.
Nova adresa kraljevskog para biće Frogmore cottage koja se nalazi u sklopu imanja dvorca Vindzor.

newslive/youtube/printscreen

Lokacija ovog privatnog zdanja kraljevske porodice je na pedeset kilometara od Londona, a od samog dvorca Vidnzor oko kilometar.
Kuća je okružena fenomenalnom prirodom, a u sklopu poseda se nalazi mauzolej kraljice Viktorije i princa Alberta, kao i groblje članova kraljevske porodice.

EnglandsBuildings/youtube/printscreen
Prince Harry, Duke of Sussex/youtube/printscreen

Unutrašnjost kuće puna je nameštaja koji je takoreći istorisjki i na nivou muzejskih eskponata. Sa velelpne kraljevske jahte, Britannia-e, prenesen je nameštaj za trpezariju i postavljen u kuću. Neke sobe, kao što je soba kraljice Šarlot su još uvek autentični sa svim šarama na zidovima i nameštaju.

Prince Harry, Duke of Sussex/youtube/printscreen
Pogledaj i ove vesti...
1 od 48

Frogmore je kuća od deset soba, a celokupna nekretnina je podeljena u pet jedinica. Poslednje renoviranje koje kuća pretrpela se odigralo početkom 20.veka pa je nova etapa preuređenja izvesna uskoro.

EnglandsBuildings/youtube/printscreen

 

Kuća je bila mesto prebivališta mngih članova kraljevske porodice, ali ju je prva dekorisala i preuredila krlajica Šarlot, žena kralja Džordža III. Kasnije, kraljica Viktorije ju je dala njenoj majci, vojvotkinji od Kenta na korišćenje.

Prince Harry, Duke of Sussex/youtube/printscreen

Vojvode od Saseksa će biti novi stanari velelepnog imanja, a uz njih tu će biti neki njihovi saradnici. Kuća će dobiti posebnu prostoriju za jogu i teretanu, kao i posebnu sobu za bebu koja stiže na proleće.
Za mladi kraljevski par ova kuća je specijalno bitna jer su baš u njoj objavili veridbu i održali večernji prijem nakon spektakularnog venčanja u maju.

Frogemor ima mauzolej koji dugo nije bio dostupan za javnost. Specijalno i privatno mesto za članove kraljevsek porodice tek je od skoro dostupno turistima koji mogu da vide samo ovaj deo imanja sredom u junu, kada je rođendan kraljice Viktorije.

EnglandsBuildings/youtube/printscreen
EnglandsBuildings/youtube/printscreen

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.