GUČIJEVA revija ostavila sve u čudu! Hrabri istup italijanskog brenda šalje snažnu poruku! (FOTO)

Kolekcija za 2020. godinu je predstavljena u Kapitolskom muzeju.

Može se slobodno reći da je ovo najprovokatnija modna revija koju je modna kuća Gući do sada predstavila.

U pitanju je kolekcija za 2020. godinu koja je pokazana na modnoj reviji u Rimu u Kapitolskom muzeju. Revija je bila obojena porukama o abortusu i pravima žena na izbor.

Modni brend GUČI ponovo na udaru zbog ozbiljnih OPTUŽBI! (FOTO)

Pogledaj i ove vesti...
1 od 3

Modeli su na reviji nosili natpise na garderobi kao što su “ „My body my choice“ („Moje telo moj izbor“), poznatim feminističkim sloganom iz 70ih te „Chime for change“ („Pozvoni za promenu“), koji je naziv Gučijeve kampanje za ravnopravnost polova iz 2013. godine.

View this post on Instagram

‘My Body My Choice’ is a feminist slogan from the 70s which appears on the reverse of this jacket seen before the #GucciCruise20 fashion show by @alessandro_michele. This piece echoes the Creative Director’s continuing vision of freedom, equality and self-expression. Since founding @chimeforchange in 2013—the global campaign that represents and advocates for gender equality—@gucci has a longstanding commitment to women and girls by funding projects around the world to support sexual and reproductive rights, maternal health, and the freedom of individual choice. Learn more about the global partners for sexual and family health rights the campaign is donating to in 2019, which can be found in @chimeforchange’s link in bio. @museiincomuneroma #AlessandroMichele #MuseiCapitolini

A post shared by Gucci (@gucci) on

Zanimljivo je da su natpisi uglavnom krasili muški deo kolekcije u želji dizajnera da podstakne što više muškaraca da se uključe u ovo pitanje.

Odeća koja je najviše pažnje privukal je bila haljina sa vezom koji je predstavio matericu. Kako otkriva dizajner Alesandro Mikele, ona je dodata nekoliko minuta pred samu reviju.

„Motiv materice odražava viziju dizajnera o slobodi, jednakosti i pravu na izražavanje.“, objašnjenje je modnog brenda.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.