OVO su najčešći rani simptomi SEKSUALNE NEUSAGLAŠENOSTI

Šta ako niste „kliknuli”, ako je u krevetu izostalo ono nešto? Ima li veza budućnost?

Ne brinite. Većina parova prolazi kroz faze u kojima između redova ostaje praznina.

Međutim, ako ste oboje voljni da shvatite i prihvatite šta se dešava, mogli biste da dosegnete i mnogo bolji seksualni odnos nego što ste oboje i sanjali.

Ovo su najčešći simptomi seksualne nekompatibilnosti:

* Raskorak u rasporedima

Ovo je čest, i ujedno najprirodniji „problem” u vezi, i najblaži je ukoliko se odnosi samo na različite delove dana. Tako se često dešava da partner inicira jutarnji seks, dok biste se vi uz njega opustili uveče, kada je on već preumoran ili obuzet planiranjem sutrašnjih obaveza.

Mnogo češće širi se i na različite potrebe u odnosu na količinu, to jest – frenventnost seksualnih odnosa.

I ma koliko da verujete u strast kao impulsivno stanje koje ne zna za logiku i proračune, stručnjaci preporučuju da napravite zajednički kalendar. Iznenadiće vas koliko će više strasti među vama biti u „isplaniranim pauzama”.

Takođe, ako primećujete da su umor ili iscrpljenost uzroci izostanka seksa, uključite se i pomozite partneru, kako biste ga rasteretili, ili bar opustili na kraju napornog dana.

* Volite različite poze

Pogledaj i ove vesti...

4 tajne SAVRŠENE PREDIGRE

PORADITE na kvalitetu svog ORGAZMA!

1 od 61

Ne volite baš ni iste priloge, pa opet jedete zajedno, zar ne?

Najpre, izbegavajte pozicije koje mogu izazvati bol u telu, jer mogu izazvati gubitak erekcije ili nesposobnost da doživite orgazam.

Govorite vašem partneru šta vam prija, i osluškujte njegove želje. Učinite seks zanimljivijim time što nećete tokom celog odnosa ostajati samo u jednoj – svojoj ili njegovoj omiljenoj pozi.

Jedna od čarobnih i preporučljivih perspektiva tokom seksa jeste kontrolisanje kontrole. Ne zaboravite da je i seks, kao i sve ostalo u čemu učestvujete zajedno, donekle i stvar kompromisa.

U svakom trenutku jedno od vas dvoje biće u dominantnoj pozi, ali će strast biti snažnija ukoliko shvatite da i ono drugo zapravo kontroliše kontrolu, tj. „iz senke“ vlada odnosom.

* Ne želite prečice do vrhunca

U heteroseksualnim parovima, najčešće su žene te kojima je do orgazma potrebno više vremena nego muškarcima.

Usaglasite ritam. Instrumental koji oboje volite može biti odlična „pozadina” za razvijanje zajedničkog ritma, ali će vas najbolje harmonisati uzajamno šaputanje, razmena pogleda i dodirivanje.

I ne zaboravite – najvažniji aspekt seksa nije orgazam, već osećaj povezanosti. Osluškujte ga i opustite se. Brojni su načini dostizanja orgazma, ali je najčešći način da se on ne desi – preterani pritisak koji ćete stvoriti partneru, ili sebi, svejedno.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.